זמנים לא פשוטים אבל אני רוצה לשתף אתכם במשהו יוצא דופן שקורה בשבועות האחרונים. הביקוש לסדנאות חשיבה ביקורתית ולמאבק בפייק פשוט מתפוצץ. אני כמעט לא בבית. רק בימים האחרונים הייתי בגני תקווה, עם מורי אזרחות בליד"ה, מול 1350 תלמידים בריאלי, עם מדריכים צעירים באורט – והרשימה עוד ארוכה. רק היום העברתי 3 סדנאות!
אבל קודם כל הנה המשאבים לרשותכם:
- סדנא מצולמת שמסבירה הכל
- כאן מצטרפים לקבוצה שקטה לאללה לשדרוג החשיבה הביקורתית
- הנה המצגת שלי והנה גרסה למחשב מק (לא עובד? נסו פה פאוור פוינט – או גרסה קודמת המצגת מפברואר 26׳ או כאן למק)
- ספרון: המדריך לחשיבה ביקורתית ״אמת או פייק״ – מקיף ונגיש, נכתב בהתנדבות
- בתחתית הדף: סדרת סרטונים קצרצרים שמפרקים את הפייקים ברשתות החברתיות ובכלי התקשורת
הזמנת סדנא:
מערכי שיעור:
- פייק בשנת בחירות – מערך שיעור עצמאי נגד זיופים הצפויים סביב הבחירות
- מערך שיעור כללי עצמאי לחשיבה ביקורתית ומלחמה בפייק.
- מערך עצמאי לשיעור המשך!
- ראיון על חשיבה ביקורתית עם פרופ׳ קרין נהון. פרקים מאירי עיניים נוספים כאן למטה
אנחנו מוצפים בפניות, אז אני משתדל ללמד כאלה שילמדו זאת בעצמם ויעבירו הלאה. גם ה״מגדלור״ הנהדרים – שמקדמים חינוך לדמוקרטיה ליברלית בישראל – החלו להנגיש את הסדנא הזו לבתי ספר (ויש להם אחלה מדריכים נוספים שמלמדים את זה – התחום פורח!).
אנחנו בדרך למכירת המדריך האלף, ואפילו קבוצת הוואטסאפ (של שדרוג חשיבה ביקורתית, כן?) התמלאה עד אפס מקום ופתחתי עוד שתיים.
וכאן מגיע החלק האופטימי.
למי שמרגיש שאין תקווה – תעצרו רגע ותסתכלו על מה שקורה כאן. ציבור מיואש לא נוהר ללמוד. לא ממלא סדנאות. לא רוכש ספרים. בוודאי לא מקיים מדי ערב אינספור חוגי בית אתי ועם רבים אחרים, כפי שקורה עכשיו ברחבי ישראל.
מי שמוותר לא צמא לידע. לא כותב לי ולשלל פעילים אחרים מדי יום הצעות, רעיונות ומיזמים.
רבים פוחדים שכבר אי אפשר כבר לדעת מה אמיתי ומה פייק. אך זה השקר הגדול מכולם. זה לגמרי אפשרי – תשאלו את כל מי שמסיים סדנא או לקרוא את המדריך.
ההמון רוצה כלים, והציבור הישראלי אט-אט עולה כיתה.
אולי זו פשוט התחנה הבאה במסע האזרחות שהעם כולו נאלץ לעבור בתקופה הזו. אבל דבר אחד בטוח: הצמא העצום הזה לידע נותן לי את התקווה הגדולה מכולן.
💡 הפתרון לביקוש: סיירת האמת
בגלל שאני כבר לא עומד בטירוף הזה, בניתי והכשרתי עם תנועת עוגן לעתיד המופלאה צוות מדהים של מדריכים ומדריכות שיודעים להעביר את התכנים בצורה מדויקת ומעשירה. לכל אחד יש כיוון קצת אחר וזה נהדר.
בנוסף, כל החומר פתוח וחינמי. למה? כי חשיבה ביקורתית היא כלי הישרדות בסיסי במציאות מוצפת בפייק, מניפולציות ותעמולה. לכן פתחתי את כל החומרים: סדנאות מצולמות, המצגת המלאה, וקישור לסדנאות, למגדלור וכו׳. כל הקישורים כאן למטה.
- בואו לקבוצה השקטה (באמת!) לשדרוג החשיבה הביקורתית.
- והנה סדרת סרטונים קצרצרים שמפרקים את הפייקים ברשתות החברתיות ובכלי התקשורת
@tomeravital100מדריך הישרדות מזורז לצרכן החדשות ❤️🔥
לגלות עוד מהאתר תומר אביטל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

תומר שלום
בעבר תמכתי בך בתרומה צנועה לראשות העבודה כי האמנתי בוייב הנקי שאתה מביא איתך.
אחרי הפוסט שלך על תכנית הפעולה לסגירת ערוץ 14 וחילון כל הדתיים והחרדיים, אני תוהה עם מדובר באותו אדם שפעם הערכתי.
אתה מדבר על פייק??
טול קורה מבין עיניך המחנה אליו אתה משתייך.
לדוגמה
ביטול בחירות? הזיה של קמפיינרי קפלן
ובינתיים במציאות לפיד מציע לשלול זכות בחירה לחרדים.
דוגמא נוספת
ערוץ 14 מלא חולאים, אבל אי אפשר להיות הגון ולהתייחס רק אליו בלי להזכיר את תחלואי הערוצים האחרים.
כולל את ההשתלה וההדרה של בעלי דעות שונות מגלמת לדורותיה (באופן כמעט מוחלט) ומערותי הטלוויזיה.
וואלה מתגעגע ליושרה שפעם הערכתי ממש אצלך
אני מעריכה את הביקורת המנומקת. היא ראויה להתייחסות באופן דומה.
בפוסט הזה תומר הזכיר חששות של ציבור גדול מפני פגיעה ביסודות הדמוקרטיה, ובהקשר זה ציין שיש החוששים שלא יהיו בחירות. החשש שלי אינו מביטול הבחירות, אלא מפגיעה בחופש הבחירה או בהוגנות שלהם. פגיעה כזו יכולה להיות ברמת תפעול הקלפיות, בזיופים, באיומים כלפי יריבים פוליטים.
א) תומר לא הצהיר על ביטול הבחירות. לא בפוסט הזה, ועד כמה שידוע לי גם לא באחרים.
ב) האשמה בתוכנית לחילון חרדים ? איפה ראית את זה? בטח לא בפוסט הזה… ואולי זה פייק שצרכת בטעות ממקור אחר
ג) הוזכר כאן הצורך לבקר את ערוץ 14, לא לסגור אותו.
בהדרכות של תומר הוא נותן מספר דוגמאות של כשלים גם בערוצים האחרים.
אז אל חשש…
לדעתי תומר עדיין מבטא את אותו קול נקי שכל כך חשוב בדיון הציבורי.
אם נשכיל לקדם ולתמוך באנשים ישרים ותומכי שקיפות כמוהו , מכל המחנות – יש לנו תקווה וסיכוי
בצפר זה כיף
תומר היקר, דבריך שכנעו אותי שכוונותיך טובות, אבל: אתה אומר באחד מהסרטונים ש"הרעים" הם טייקונים ופוליטיקאים. אז האם כשהם עולים על האלפים ונפגשים בדאבוס הם הופכים להיות קדושים?
והאם כאשר כל ערוצי החדשות מפמפמים על נושא מסוים הוא הופך להיות אמת?
להערכתי יש בתקשורת לא מעט הטעיות גם כאשר העובדות נכונות. למשל לדון במשך ימים שלמים אם ראש הממשלה התעורר בשעה 6:25 או 6:30 זה בזבוז זמן וזלזול באינטליגנציה של הציבור.
אין קשר אם אתה תומך בימין או בשמאל, להערכתי לא מספיק להאזין לימין (אם אתה שמאלן), כדאי להקשיב גם לאלה שטוענים שחלק גדול מהעיסוק ב"ימין או שמאל" מטרתו "הפרד ומשול" ובזמן שאנחנו עסוקים במערכת הבחירות אנחנו כציבור לא שמים לב איך נגזלות מאיתנו לאט ובהתמדה עוד ועוד זכויות אזרחיות.