עורכי הדין של נתניהו VS מדינת ישראל

האחד מנסה לחלוב כספים מהכנסת לטובת לקוח, השני נלחם בנשיא המדינה. עורכי הדין של ראש הממשלה בנימין נתניהו אינם מרכינים ראש בפני הסמלים האחרים. נהפוך הוא.

בשנות החמישים הכנסת לא ישבה במשכן שאתם מכירים. היא התכנסה בבית פרומין, מבנה ברחוב קינג ג'ורג' שבמרכז ירושלים. חברי הכנסת התקוטטו שם עד 1966, ורק אז עברו לגבעת רם. המבנה ההיסטורי הוזנח ובשנת 2002 יזם נדל"ן ממולח רכש אותו בקצת יותר מעשרה מיליון שקל.

אלא שב-2011 התעשתו חברי הכנסת והחליטו לרכוש אותו חזרה ולהקים בו מוזיאון. שמאי ממשלתי העריך כי הנדל"ן התייקר מאז משמעותית. כתוצאה מכך שילמה הכנסת לאותו יזם לא פחות מ-44.5 מיליון שקל בתמורה להשבת בית פרומין לחיקה. במילים אחרות, היזם עשה סיבוב פנטסטי והרוויח יותר מ-30 מיליון שקל.
מי ייצג אותו מול המדינה? דוד שמרון, עורך דינה של משפחת נתניהו ואחד האישים המקורבים אליה ביותר. שמרון אפילו נרשם בעבר כלוביסט מטעם היזם בכנסת.
בית פרומין בשנות החמישים
כעת גיליתי כי אותו יזם לא הסתפק בפיצוי האדיר שקיבל. לאחרונה הגיש תביעה נגד המדינה והכנסת – שוב בעזרת עו"ד שמרון. הפעם הוא מבקש שיועברו אליו לא פחות מ- 150 מיליון שקל נוספים, בשורת עילות לפיצויים נוספים. מקורבו של נתניהו שוב לצדו.
**
במוזיאון ישראל תכננו להעניק לנשיא המדינה, ראובן ריבלין, את התואר עמית כבוד – ואז חזרו בהם. הסיבה? לפי פרסום בידיעות, יו"ר הוועד המנהל של המוזיאון הביע התנגדות נחרצת להצעה, לתדהמת חבריו לדירקטוריון. מיהו יו"ר הוועד? הכירו את עו"ד יצחק מולכו. הפרקליט השני של משפחת נתניהו, המקורב אליה עד מאוד.
מולכו הכחיש, אך לפי הפרסום אלו שנכחו בישיבה הזדעזעו. הם העריכו שהסיבה לכך היא שבמעון ראש הממשלה יאשימו את מולכו באהדה לנשיא. נשיא המדינה, כן?
עו"ד יצחק מולכו
המדינה מעמידה לרשות ראש הממשלה סוללת יועצים, ולכן מצב שבו פרקליטי צמרת פרטיים מסתובבים במסדרונות הכוח בחופשיות הוא גרוע. העובדה שהם מייצגים לקוחות מסחריים שרובם חסויים גרועה שבעתיים. העובדה שלקוחות, שופטים וחברי כנסת יודעים שלפרקליטים הפרטיים הללו אוזן קשבת אצל ראש הממשלה היא בלתי נסבלת.
אבל הידיעה ששני עורכי הדין המקורבים כל כך לנתניהו נלחמים ללא היסוס בסמלי המדינה, בכנסת ובנשיא, וששום דבר אינו קדוש בעיניהם, לרבות חליבת המדינה – לזה כבר אין מילים. אדגיש: זה חוקי. זה מותר. אבל הייתי מעדיף לראות את ראש הממשלה שלי מוקף באנשים אחרים.
מהכנסת לא נמסרה תגובה. בתגובה לשאלה מדוע היזם תובע פיצויים נוספים המליץ עו"ד שמרון לעיין בתיק בית המשפט המחוזי בירושלים ולהבין את מקור זכויותיה של חברת משכן הכנסת הישנה בע״מ.

תגובה אחת בנושא “עורכי הדין של נתניהו VS מדינת ישראל

הוסיפו את שלכם

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ערכת עיצוב: Baskerville 2 של Anders Noren.

למעלה ↑

לגלות עוד מהאתר תומר אביטל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

המשך לקרוא

%d